Siljes Salsakylling
- Silje Røkke
- 20. mars 2017
- 2 min lesing
Dette er en rett med kraftig og god smak som passer både til hverdag og fest. Det er en enkel rett å lage, og alt skal i samme form slik at det blir lite oppvask, og man har tid til å dekke på og rydde det man skal mens den godgjør seg i ovnen :-)
Til 4 personer trenger du:
1 kyllingfilet pr pers
3 Gulrøtter
1/2 Sellerirot
8 Charlottløk
1 Stor paprika
3 Hvitløksfedd
1 boks hermetiske cherrytomater
150- 200g Chorizo
3 dl creme fraiche
1 glass hot tacosaus
Frisk basilikum
Salt og pepper
Olivenolje
1. Sett ovnen på 200°. Rens gulrøtter, charlottløk og sellerirot. Kutt charlottløk i båter og resten av grønnsakene terninger. Finhakk hvitløksfedd. Ha alle grønsakene og hvitløken over i en ildfast form og ringle over litt olivenolje. Krydre godt med salt og pepper, og bland godt sammen. Sett deretter formen inn i ovnen i ca 20 min.
2. Mens grønnsakene koser seg i ovnen deler du kyllingfileetene i 3 ca. like store biter og krydrer dem med salt og pepper før du bruner dem raskt på ganske høy varme i stekepannen. Sett deretter til side.
3. Kutt choirzo i skiver på ca 0,5 cm og del igjen disse i 4. Husk å ta av skinnet først.
4. Bland deretter sammen creme fraiche og tacosauas, og smak til med salt/pepper og evt litt sitron eller andre krydder du måtte ønske. Ta grønsakene ut av ovnen, bland dem litt og legg deretter kyllingfiletene og chorizoen jevnt fordelt over grønsakene. Hell over boksen med cherrytomater og deretter sausen.
5. Sett formen tilbake i ovnen i ca. 15-20 min. til kyllingen er gjennomstekt. Strø over grovhakket basilikum og server med et godt brød som for eksempel ciabatta, og gjerne en god røvin i glasset. Velbekomme!
コメント