top of page
Hei

Her finner du enkle og smakfulle retter som alle kan lage, og som forhåpentligvis gir deg litt inspirasjon og glede på kjøkkenet :-)

Velbekomme!

More >
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

One pot pasta med kylling i fløtesaus

  • Silje Røkke
  • 7. mai 2024
  • 2 min lesing

Oppdatert: 10. juni

ree

Denne smakfulle pastaretten fungerer utmerket både til hverdag og fest, og er populær blant store og små! Varme gryteretter frister veldig i den tiden vi nå går inn i, og hvem liker vel ikke retter med lite oppvask? Til 2-3 personer trenger du


  • Fullkornspenne etter anvisning

  • 200 g lårfilet av kylling pr. pers

  • Allround marinade (kan sløyfes)

  • 1/2 squash

  • 1 gul løk

  • 2-3 fedd hvitløk

  • 2-3 store sjampinjong eller annen sopp

  • Soltørket tomat på glass (ca. 3 ss)

  • 5dl Kyllingkraft

  • 3dl kremfløte

  • 1/2 Parmesan stick e.l

  • 1/2 lime

  • 1 ss soyasaus



  1. Start med å kutte kyllingen i strimler/biter og legg dem i en pose. Hell over marinaden og bland godt. La gjerne kyllingen marinere minst 1 time.

  2. Kutt løk, squash og sopp i små terninger og finhakk hvitløken.



  3. Finn frem en passe stor gryte og stek kyllingen i litt smør eller olje på ganske høy varme til den er brunet på alle kanter. Ta deretter kyllingen ut av gryta og sett til side.



  4. I den samme gryta steker du så soppen i litt smør. Ha gjerne over pepper og en liten slump med soyasaus for ekstra god smak.



  5. Ha deretter i løk og hvitløk og stek videre i noen minutter til løken er blank. Til slutt har du i squash og soltørket tomat og steker videre i noen minutter.



  6. Ha i kyllingkraft og fløte og kok opp. Hell deretter i pastaen og la koke i 12-15 minutter eller til den er passe al dente. Rør om underveis slik at det ikke svir seg i bunnen. Ha i kyllingen når det er ca 5 minutter igjen av koketiden.



  7. Noen minutter før pastaen er ferdig kokt rører du inn revet parmesan, og smaker til med salt/pepper og lime. Hvis ønskelig kan man også ha i litt sweet chilisaus for ekstra sødme og smak.



  8. Server som den er eller f.eks med salat eller et godt brød. Velbekomme!

Commentaires


bottom of page