One pot pasta med kylling i fløtesaus
- Silje Røkke
- 7. mai 2024
- 2 min lesing
Oppdatert: 10. juni

Denne smakfulle pastaretten fungerer utmerket både til hverdag og fest, og er populær blant store og små! Varme gryteretter frister veldig i den tiden vi nå går inn i, og hvem liker vel ikke retter med lite oppvask? Til 2-3 personer trenger du
Fullkornspenne etter anvisning
200 g lårfilet av kylling pr. pers
Allround marinade (kan sløyfes)
1/2 squash
1 gul løk
2-3 fedd hvitløk
2-3 store sjampinjong eller annen sopp
Soltørket tomat på glass (ca. 3 ss)
5dl Kyllingkraft
3dl kremfløte
1/2 Parmesan stick e.l
1/2 lime
1 ss soyasaus
Start med å kutte kyllingen i strimler/biter og legg dem i en pose. Hell over marinaden og bland godt. La gjerne kyllingen marinere minst 1 time.
Kutt løk, squash og sopp i små terninger og finhakk hvitløken.
Finn frem en passe stor gryte og stek kyllingen i litt smør eller olje på ganske høy varme til den er brunet på alle kanter. Ta deretter kyllingen ut av gryta og sett til side.
I den samme gryta steker du så soppen i litt smør. Ha gjerne over pepper og en liten slump med soyasaus for ekstra god smak.
Ha deretter i løk og hvitløk og stek videre i noen minutter til løken er blank. Til slutt har du i squash og soltørket tomat og steker videre i noen minutter.
Ha i kyllingkraft og fløte og kok opp. Hell deretter i pastaen og la koke i 12-15 minutter eller til den er passe al dente. Rør om underveis slik at det ikke svir seg i bunnen. Ha i kyllingen når det er ca 5 minutter igjen av koketiden.
Noen minutter før pastaen er ferdig kokt rører du inn revet parmesan, og smaker til med salt/pepper og lime. Hvis ønskelig kan man også ha i litt sweet chilisaus for ekstra sødme og smak.
Server som den er eller f.eks med salat eller et godt brød. Velbekomme!
Commentaires