Satay salat med kylling
- Silje Røkke
- 7. mai 2024
- 1 min lesing
Oppdatert: 10. juni
Salat kan være alt annet enn kjedelig, og her kommer en ny spennende variant. Asiatisk inspirert salat med fullkornsnudler, kylling og fantastisk peanøttsaus! Sausen er stjernen i denne salaten, og kommer virkelig til sin rett sammen med sprø grønnsaker, søt mango og fyldige edamamebønner. I denne smaksbomben finner du alle regnbuens farger :-) Til 4 personer trenger du:
600g salatkylling/kyllingfilet i biter
1 mango
1 spisspaprika
1 pose edamamebønner
1/2 agurk
1 pose grønnkålmix
Småbladsalat/babyspinat
2 gulrøtter
1 lime
1 pakke fullkornsnudler
Til sausen:
150 g peanøttsmør
1 dl hoisinsaus eller soyasaus
ca. 1 dl vann
1 lime
2 ts sirracha (eller annen chilisaus, kan også erstattes med finhakket chili)
1 ts hvitløk
1 ts ingefær
1 ss lønnesirrup (sukker eller honning kan benyttes hvis du ikke har)

Kok fullkornsnudler etter anvisning
Kutt mango og agurk i terninger, paprika i strimler. Gulrøttene kan rives eller kuttes i tynne staver.
Finhakk hvitløk og ingefær. Varm opp peanøttsmør og vann i en kjele. Bland inn resten av ingrediensene til sausen. Ha i mer vann hvis du vil ha tynnere konsistens.
Stek kyllingen hvis du ikke har kjøpt ferdig grillet kylling/salatkylling e.l
Bland grønnsaker, grønnkålmix, edamamebønner, nudler og kyllingen sammen i en form.
Sausen kan serveres ved siden av eller blandes inn i salaten. Velbekomme!
Comments