Siljes kyllingsalat
- Silje Røkke
- 21. mars 2017
- 1 min lesing
Dette er en smakfull og mettende salat med masse gode ingredienser, som passer både til middag og lunsj :-)
Til 4 personer trenger du:

1 kyllingfilet pr.pers
150-200g chorizo
en pakke med salatbønner
et glass fetaost
bladsalat
2 avocado
1 rødløk
cherrytomater
maiskorn
6-8 soltørkede tomater
ciabatta eller annet godt brød
pesto:
1 potte basilikum
3 ss pinjekjerner, ristet
2 fedd hvitløk
20g revet parmesan
litt olivenolje
salt/pepper
sitron
Hvis du vil bruke litt kortere tid går det selvfølgelig ann å kjøpe ferdig pesto i butikken. Salaten er også god uten pesto, hvor man bare krydrer kyllingen med salt og pepper og evt andre krydder man måtte ønske.
1. Kutt cherrytomater i to, avocado i terninger og rødløk i tynne strimler. Ha dette oppi en stor bolle sammen med småbladsalat, maiskorn, salatbønner og fataost. Skjær chorizo i skiver på ca 0,5 cm og del disse i 4. Skjær kyllingfilet i passe store biter.
2. Rist pinjekjerner i tørr stekepanne og ha disse oppi salaten. Stek deretter chorizo og legg til side før du steker kyllingen. Når kyllingen er nesten gjennomstekt har du basilikumpestoen i pannen og steker et par minutter til. Ha chorizo og kylling i bollen helt til slutt og bland godt sammen. Server men nystekt ciabatta og smør.
Comments