top of page
Hei

Her finner du enkle og smakfulle retter som alle kan lage, og som forhåpentligvis gir deg litt inspirasjon og glede på kjøkkenet :-)

Velbekomme!

More >
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Laksepakke med rømmedressing

  • Silje Røkke
  • 22. mars 2017
  • 2 min lesing

Laksepakker er sunn, god og enkel hverdagsmat. Innholdet kan varieres ut ifra hva man liker, og hva man har tilgjengelig i kjøleskapet. Det er også lett å bytte mellom ulike typer saus og dressing for å få forskjellige smaksopplevelser. Laksepakker kan dermed spises ofte uten å bli kjedelig og likt hver gang. Her kommer en oppskrift med gønnsaker jeg synes passer ypperlig sammen med laks, og med en deilig rømmedressing med dill og sitron.

Til 4 personer trenger du:

  • 800g laks

  • 1 stor eller 2 små fenikkel

  • 1 rødløk

  • 1 bunt asparges

  • cherrytomater

  • vårløk

  • Rømme

  • frisk eller tørket dill

  • sitron

  • salt/pepper

  • olivenolje

  • byggris (kan sløyfes)

1. Sett stekeovnen på 200 grader. Start med å kutte av bunnen på aspargesene og del dem i 2-3 biter. Kutt løk og fenikkel i strimler, og del tomatene i to. Skjær laksen i terninger.

2. Del opp aluminiumsfolie i passe store ark, slik at det er lett å lukke dem når du har lagt på ingrediensene. Legg grønnsakene jevnt fordelt på midten av folien og legg lakseterningene på toppen. Ringle over litt olivenolje, og krydre med salt pepper og dill. Skvis over litt sitronsaft, og avslutt med å klippe over passe mengde med vårløk på toppen.

3. Pakk aluminiumsfolien rundt så den lukkes på toppen, legg pakkene over på en langpanne, og sett i ovnen 12-15 min. Laksen bør ikke stå for lenge så den blir tørr, men kan heller være litt rå og saftig i midten.

4. Mens laksepakkene står i ovnen kan du blande sammen rømmedressingen, og eventuelt koke byggris ved siden av hvis du vil ha litt mer fylde i måltidet. Byggris er et sunt og godt alternativ til ris og pasta, og passser godt til denne retten. Bland rømme sammen med saften av en sitron, smak til med salt, pepper og dill etter ønske, og vipps så har du en deilig rømmedressing som du har over laksen og byggrisen ved servering. Velbekomme!

Comments


bottom of page