Ovnsbakt ørret med balsamicostekte grønnsaker og fetaost
- Silje Røkke
- 28. mars 2017
- 1 min lesing

Dette er enkel og sunn rett med masse god smak. Fjelløretten får her selskap av grønnsaker blandet med en deilig balsamicovinaigrette og fetaost. Alt stekes i samme form, og skal kun stå i ovnen i 10-12 min, så dette er en perfekt hverdagsrett som går raskt å lage og har lite oppvask :-)
Til 4 personer trenger du:
800g ørret
1 rødløk
3 hvitløksfedd
1 squash
1-2 fenikkel
Fetaost
frisk timian
salt og pepper
4ss soltørket tomat, hakket
Balsamicovinaigrette:
4 ss balsamicoeddik
4 ss flytende honning
4 ss god olivenolje
1 lime
Kutt opp grønnsakene, finhakk hvitløken, og ha alt over i en ildfast form. Bland sammen balsamicovinaigretten i en bolle, og hell over grønnsakene. Krydre med salt og pepper, og bland alt så det er jevnt fordelt i formen. Strø biter av fetaost over grønnsakene. Deretter krydrer du fisken med salt og pepper og legger den på toppen. Til slutt kan du strø grovhakket timian over det hele. Sett i ovnen i 10-12 minutter på 200 grader. Retten kan spises som den er eller serveres med for eksempel byggris, couscous eller fullkornspasta. Velbekomme!
Comments