top of page
Hei

Her finner du enkle og smakfulle retter som alle kan lage, og som forhåpentligvis gir deg litt inspirasjon og glede på kjøkkenet :-)

Velbekomme!

More >
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Ovnsbakt ørret med balsamicostekte grønnsaker og fetaost

  • Silje Røkke
  • 28. mars 2017
  • 1 min lesing

Dette er enkel og sunn rett med masse god smak. Fjelløretten får her selskap av grønnsaker blandet med en deilig balsamicovinaigrette og fetaost. Alt stekes i samme form, og skal kun stå i ovnen i 10-12 min, så dette er en perfekt hverdagsrett som går raskt å lage og har lite oppvask :-)

Til 4 personer trenger du:

  • 800g ørret

  • 1 rødløk

  • 3 hvitløksfedd

  • 1 squash

  • 1-2 fenikkel

  • Fetaost

  • frisk timian

  • salt og pepper

  • 4ss soltørket tomat, hakket

Balsamicovinaigrette:

  • 4 ss balsamicoeddik

  • 4 ss flytende honning

  • 4 ss god olivenolje

  • 1 lime

Kutt opp grønnsakene, finhakk hvitløken, og ha alt over i en ildfast form. Bland sammen balsamicovinaigretten i en bolle, og hell over grønnsakene. Krydre med salt og pepper, og bland alt så det er jevnt fordelt i formen. Strø biter av fetaost over grønnsakene. Deretter krydrer du fisken med salt og pepper og legger den på toppen. Til slutt kan du strø grovhakket timian over det hele. Sett i ovnen i 10-12 minutter på 200 grader. Retten kan spises som den er eller serveres med for eksempel byggris, couscous eller fullkornspasta. Velbekomme!

Comments


bottom of page