top of page
Hei

Her finner du enkle og smakfulle retter som alle kan lage, og som forhåpentligvis gir deg litt inspirasjon og glede på kjøkkenet :-)

Velbekomme!

More >
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Salmalaks med lodderogn, eggesalat og asparges

  • Silje Røkke
  • 28. mars 2017
  • 1 min lesing

Vi prøver å spise fisk et par ganger i uken, og ofte faller valget på laks. Da er det fint å ha litt ulike oppskrifter å velge mellom. Her kommer en spennende variant med lodderogn, egg og asparges som er veldig populær her i heimen. I denne retten bruker jeg salmalaks fordi laksen skal fortsatt være rå på toppen, og da er det ekstra viktig med en god fisk. Til 4 personer trenger du:

  • 600-800 g Salmalaks

  • Rømme

  • Lodderogn

  • 1-2 egg pr. pers

  • 1 charlottløk pr pers

  • 1 stor fenikkel

  • en bunt asparges

  • cherrytomater

  • frisk eller tørket dill

  • salt/pepper

  • sitron

  • olivenolje

1. Kok eggene til de er hardkokte, ca 7-8 minutter. Mens eggene koker skjærer du salmalaksen i serveringsstykker og fordeler lodderogn jevnt på toppen av fisken.

2.Kutt asparges i 3-4 biter, fenikkel i strimler, og del cherrytomater i to. Når eggene er ferdig kokt finhakker du egg og charlottløk, og blander sammen med dill i en bolle.

3 Ha litt olje i en stekepanne og sett på middels varme, legg i fiskestykkene og stek dem til fisken er stekt ca. halveis igjennom på den tykkeste delen av stykket. Den skal fortsatt være rå på toppen. Legg fiskestykkene til side, skru opp varmen litt og ha grønsakene i pannen. Krydre med salt og pepper, og skvis over litt sitronsaft. Stek til aspargesen er frisk grønn og sprø, og tomatene er gjennomvarme.

4. Server fisken med en god klatt rømme på toppen av lodderognen, eggesalaten over der igjen, og grønnsakene ved siden av. Velbekomme!

Comments


bottom of page