Salmalaks med lodderogn, eggesalat og asparges
- Silje Røkke
- 28. mars 2017
- 1 min lesing

Vi prøver å spise fisk et par ganger i uken, og ofte faller valget på laks. Da er det fint å ha litt ulike oppskrifter å velge mellom. Her kommer en spennende variant med lodderogn, egg og asparges som er veldig populær her i heimen. I denne retten bruker jeg salmalaks fordi laksen skal fortsatt være rå på toppen, og da er det ekstra viktig med en god fisk. Til 4 personer trenger du:
600-800 g Salmalaks
Rømme
Lodderogn
1-2 egg pr. pers
1 charlottløk pr pers
1 stor fenikkel
en bunt asparges
cherrytomater
frisk eller tørket dill
salt/pepper
sitron
olivenolje
1. Kok eggene til de er hardkokte, ca 7-8 minutter. Mens eggene koker skjærer du salmalaksen i serveringsstykker og fordeler lodderogn jevnt på toppen av fisken.
2.Kutt asparges i 3-4 biter, fenikkel i strimler, og del cherrytomater i to. Når eggene er ferdig kokt finhakker du egg og charlottløk, og blander sammen med dill i en bolle.
3 Ha litt olje i en stekepanne og sett på middels varme, legg i fiskestykkene og stek dem til fisken er stekt ca. halveis igjennom på den tykkeste delen av stykket. Den skal fortsatt være rå på toppen. Legg fiskestykkene til side, skru opp varmen litt og ha grønsakene i pannen. Krydre med salt og pepper, og skvis over litt sitronsaft. Stek til aspargesen er frisk grønn og sprø, og tomatene er gjennomvarme.
4. Server fisken med en god klatt rømme på toppen av lodderognen, eggesalaten over der igjen, og grønnsakene ved siden av. Velbekomme!
Comments