Pasta alfredo med laks, granateple og bacon
- Silje Røkke
- 5. apr. 2017
- 2 min lesing

Pasta alfredo er en klassisk pastarett med opphav i USA som opprinnelig består av en saus med fløte smør og ost. Her har den blitt piffet opp med hvitløk, bacon og granateple, og får selskap av ovnsbakt laks. Til 2 personer trenger du:
400 g laks
150g bacon i terninger
Ca. 4 dl fullkornspenne eller annen pasta
100g spinat
2 hvitløksfedd
1/2 granateple
2-3 dl matfløte eller evt creme fraiche
75 g revet parmsan eller annen ost
salt/pepper
1. Forvarm ovnen til 200 grader. Finhakk hvitløk og kutt bacon i terninger hvis du ikke har kjøpt ferdig kuttet. Del opp granateplet og ha frøene over i en bolle. Det kan være litt vanskelig å dele opp granateplet. Jeg kuttet av toppen, og delte deretter eplet opp i 6 båter slik at jeg kunne skrape ut frøene (se gjerne youtube for tips).
2. Krydre laksefiletene med salt og pepper, legg dem over i en ildfast form. Sett i ovnen i 15 minutter. Kok pasta etter anvisning på pakken.
3. Mens pastaen koker og laksen står i ovnen kan du finne frem en stekepanne, gjerne med høye kanter, og starte med å steke bacon på middels til høy varme noen minutter. Mot slutten av steketiden til baconet kan du ha i hvitløk og la det surre med litt, og til slutt har du i spinaten. Vend spinaten sammen med bacon og hvitløk til den faller sammen. Skru ned temperaturen til middels/lav varme og hell i fløten. Fløten skal ikke koke, men bare putre/trekke litt. Vend inn parmesan eller annen ost så det smelter inn i fløten og smak til med pepper og eventuelt litt salt.
4. Bland sausen sammen med pastaen, og strø over granateplefrø rett før servering. Spar litt av granateplet i bollen og sett på bordet. Server retten med laksen på toppen eller ved siden av, og strø litt granateplefrø over fisken og pastaen etter behov. Velbekomme!
Comentarios