Teriyaki laks med nudler og grønnkålwok
- Silje Røkke
- 21. apr. 2017
- 2 min lesing
Teriyakisaus er en smakfull japansk saus som er mye brukt i blant annet wok. Den passer godt både til fisk, kylling og kjøtt, og den er veldig enkel å lage selv. I denne retten lager jeg sausen først og lar fisken ligge og marineres i den en stund. Dette er sunn og god hverdagsmat med denne smakfulle laksen og sprøe næringsrike grønnsaker. Til personer trenger du:
400 g laks
sukkererter
2 vårløk
2 gulrøtter
1 paprika
1 liten rødløk eller 1/2 stor rødløk
2 chilli (kan sløyfes)
100 g grønnkål
eggnudler eller sobanudler
teriyakisaus:
1 dl soyasaus
2 ss riseddik
2 ss sesamolje
2 ss flytende honning
2 hvitløksfedd
2 ss fersk ingefær

1. Start med å lage teriyakisausen. Finhakk hvitløk og ingefær og bland alle ingrediensene sammen. Legg fisken i en form og hell sausen over. Legg plastfolie el. over formen og sett den i kjøleskapet. Dette kan du gjøre alt i fra dagen før til 15 minutter før du skal steke laksen. Jo lengre den ligger jo mer smak blir det i fisken.
2. Kutt paprika og rødløk i strimler, gulrøtter i skiver og finhakk chillien. Sukkerertene kan være som de er eller deles i to. Vårløken skal skjæres i biter og legges til side slik at den kan strøs over retten helt til slutt.
3. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Mens vannet koker har du litt olivenolje i en stekepanne (gjerne med høye kanter) og freser alle grønnsakene bortsett fra grønnkål på høy varme i noen minutter. Helt mot slutten av stekingen vender du inn grønnkålen slik at den blir varm og faller litt sammen. Legg deretter grønsakene til side. De skal blandes med nudlene når de er ferdig.
4. Når du er ferdig med å frese grønnsakene kan du steke laksen. Ha med en del av marinaden i pannen, men la litt være igjen slik at du kan helle det over wokblandingen til slutt. Laksen stekes ca. 4 minutter på en side, og deretter ca. 2-3 minutter på den andre slik at den får en fin stekeskorpe men fortsatt er saftig og rosa i midten.
5. Bland grønnsaker, nudler og resten av teriyakisausen sammen. Server med laksen på toppen og strø vårløken over det hele til slutt. Velbekomme :-)
Comments