Wraps med pannestekt laks og aioli
- Silje Røkke
- 10. mai 2017
- 2 min lesing
Mandag før påsken i år så kom jeg sent hjem, og ville gjerne ha en rask og lettvint middag. Samtidig ville jeg ha noe sunt etter helgen, og prøve å bruke en del av grønnsakene jeg allerede hadde i kjøleskapet slik at det ble tømt før turen gikk til påskefjellet. Da ble løsningen nydelig pannestekt laks med følge av friske grønnsaker og aioli i fullkornstortilla. Sunt, enkelt og kjempegodt :-) Grønnsakene kan selvfølgelig varieres etter hva men liker og hva man har tilgjengelig. Aioli kan man kjøpe i butikken, men det er også veldig enkelt å lage selv, og da blir den ekstra god, og fri for konserveringsmidler. Til 2 pers trenger du:
400 g laksefilet
4 lefser fullkornstortilla
2 gulrøtter
1 avocado
1 rød paprika
1/2 løk (rødløk er kanskje enda bedre hvis du har det)
8 cherrytomater
1 Grønt eple (dette brukte ikke jeg denne gangen, men det er veldig godt å ha med i denne oppskriften, for det gir en god syrlighet til retten)
salt/pepper
dill
smør/olje til steking
Aioli:
4 Eggeplommer
sitronsaft
2 hvitløksfedd
1-2 ts dijon sennep eller annen sennep
4 dl solsikkeolje eller annen smaksnøytrla olje
salt/pepper

1. Start med å lage aioli hvis du ikke kjøper denne i butikken. Den kan selvfølgelig også lages på forhånd. Den holder seg ca. to uker i kjøleskapet. Sørg for at alle ingrediensene er romtemperert før tilberedning. Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Tilsett hvitløk. Spe forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og pepper. Det er også godt med friske urter i aiolien, for eksempel dill eller koriander. Oppbevar aïolien mørkt og kaldt i tette glass. Oppskriften gir ca. 1/2 liter ferdig aïoli, så du kan tilpasse oppskriften hvis du vil lage litt mindre.
2. Skjær løk, gulrot, avocado, paprika og evt eple i strimler, og del cherrytomatene i to. Grønnsakene kan legges på fat eller i skåler, så kan man forsyne seg som man vil.
3. Krydre laksefiletene med salt/pepper og dill, og skvis over litt sitron. Stek i litt olje på middels høy varme i ca. 3-4 min på en side, snu og stek ca. 2-3 mn på den andre. Laksen skal ha en fin stekeskorpe, men fortsatt være litt rosa og saftig i midten
4. Tortillalefsene kan varmes i ovn eller mikrobølgeovn mens laksen stekes. Laksen legges oppå grønnsakene i tortillalefsen, og så har man aioli etter ønske på toppen. Velbekomme!
Comments