top of page
Hei

Her finner du enkle og smakfulle retter som alle kan lage, og som forhåpentligvis gir deg litt inspirasjon og glede på kjøkkenet :-)

Velbekomme!

More >
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Lammekoteletter med ovnsbakte middelhavsgrønnsaker og tatziki

  • Silje Røkke
  • 15. mai 2017
  • 2 min lesing

Dette er en greskinspirert oppskrift med deilige middelhavsgrønnsaker og hjemmelaget frisk tatzik, som passer perfekt nå som det nærmer seg sommer :-) Lammekoteletter selges ofte ferdig marinerte butikken rundt denne tiden, og kan slenges enten på grillen eller i stekepanna.

Til 4 personer trenger du:

  • 800 g lammekoteletter

  • 1 gul paprika

  • 1 rød paprika

  • 1 rødløk

  • 1 squash

  • 1 glass fetaost

  • 2-4 poteter pr pers. (avhenger av størrelsen)

  • frisk rosmarin

  • sitron

  • salt/pepper

  • olivenolje

tatziki:

  • 3 dl gresk yoghurt

  • 1 agurk

  • 2 fedd hvitløk

  • sitronsaft

  • salt/pepper

1. Sett ovnen på 220 grader (gjerne varmluft), og start med å skjære potetene i båter, gjerne ganske små båter slik at de ikke trenger å stå så lenge i ovnen. Legg potetene i en ildfast form, ringle over litt olivenolje, krydre med salt og pepper, klipp over biter med frisk rosmarin, og skvis over litt sitronsaft. Bland godt sammen og sett potetene i ovnen i ca. 20 min. (hvis potetbåtene er store kan de stå i 30 min.)

2. Riv agurken på den grove siden av et rivjern, og ha den over i en sil eller et dørslag. Strø over litt salt (ca. 1/2 ts) og la agurken stå slik at vannet renner av. Agurk har veldig mye vann i seg så det er lurt å gjøre dette slik at tatzikien ikke blir vassen.

3. Skjær løk og paprika i litt grove biter, del squash i skiver på ca 1,5 cm og del disse i 4.

4. Mos eller finhakk hvitløk, og bland den sammen med yoghurt. Skvis så mye vann du kan ut av agurken med baksiden av en skje, og bland den i yoghurten også. Til slutt smaker du til med pepper og litt sitronsaft, og tatzikien er klar. Denne kan man også lage på forhånd hvis man vil, for den er ekstra god hvis den har fått godgjort seg noen timer i kjøleskapet, men det er ikke en nødvendighet.

5. Fres grønsakene på høy varme i en stekepanne i et par minutter til løken blir litt blank. Når potetene er ferdig har du grønnsakene og fetaosten i den ildfaste formen med potetene og blander godt sammen. ha gjerne over noen rosmarin kvaster på toppen, og sett formen inn i ovnen i 10 minutter til.

6. Mens grønnsakene og potetene står i ovnen kan du steke lammekotelettene. Hvis de ikke er ferdig marinert/krydret så kan du krydre dem med salt/pepper, og for eksempel tørket rosmarin og basilikum. Ha litt olje i pannen og brun kotelettene på høy varme raskt på begge sider slik at de får en fin stekeskorpe. Deretter skrur du ned til middels varme og steker kotelettene 1-2 min på hver side. De skal fortsatt være litt rosa i midten når de er ferdig. Server med potet og grønnsaksblandingen og en god porsjon tatziki. Velbekomme!

Comments


bottom of page