top of page
Hei

Her finner du enkle og smakfulle retter som alle kan lage, og som forhåpentligvis gir deg litt inspirasjon og glede på kjøkkenet :-)

Velbekomme!

More >
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Marinert laks med tomat- avocadosalsa og limekrem

  • Silje Røkke
  • 31. mai 2017
  • 2 min lesing

Jeg kom over en oppskrift med en marinade til laks som jeg synes så veldig god ut. Så jeg tenkte at den må jeg prøve :-) Jeg laget min egen vri på oppskriften og kombinerte laksen med en tomat- avocadosalsa, limekrem og byggris, og det ble kjempegodt. Frisk og god hverdagsmat med smaker av lime, appelsin og koriander. Yum! Og sunt er det også! Til 2 personer trenger du:

Marinert Laks:

  • Ca. 500 g helt stykke laks

  • 0,5 dl olivenolje

  • 1 lime (saften)

  • 1/2 appelsin (saften)

  • 2 vårløk

  • 1 ts kayennepepper

  • 1 ts cumin

  • salt og pepper

  • 3 båter hvitløk

  • byggris eller annen ris

Tomat- avocadosalsa:

  • 15-20 cherrytomater

  • 1 avocado

  • 1/4 rødløk (1/2 hvis den er liten)

  • 1 lime (saften)

  • 2 ss grovhakket koriander

Limekrem:

  • 1 boks snøfrisk kremost naturell

  • 2-3 ss rømme

  • 1-2 ss frisk koriander

  • 1 lime (saften)

1. Laksen skal ligge i marinaden i minimum 15 minutter, så det første du starter med er å lage den. Ha olivenolje, appelsinsaft, limesaft, vårløk, hvitløk, kayennepepper, cumin og litt salt/pepper i en blender el. og kjør til du får en jevn blanding. Legg laksen i en ildfast form el.og hell marinaden over.

2. Mens laksen godgjør seg i marinaden kan du starte med salsaen og limekremen. For å lage salsa kutter du cherrytomater i to, rødløk i passe store biter og avocado i terninger. Grovhakk koriander og bland alt sammen i en bolle. Skvis over lime til slutt. Hvis du vil ha en sterkere salsa kan du kutte opp jalapeno eller rød chili og blande i også.

3. For å lage limekremen blander du snøfrisk og rømme sammen i en bolle. Ha i grovhakket koriander og smak til med lime, salt og pepper.

4. Kok byggris eller annen ris etter anvisning på pakken. Mens risen koker kan du begynne å steke den fedig marinerte laksen. Legg laksen med skinnsiden ned i stekepanna på middels høy varme. Stek laksen i 4-5 minutter på hver side til den har en fin stekeskorpe, men fortsatt er rosa og saftig i midten. Fordel litt av salsaen over laksen og server med byggris, limekrem og resten av salsaen. Velbekomme!

Comments


bottom of page