Marinert laks med tomat- avocadosalsa og limekrem
- Silje Røkke
- 31. mai 2017
- 2 min lesing

Jeg kom over en oppskrift med en marinade til laks som jeg synes så veldig god ut. Så jeg tenkte at den må jeg prøve :-) Jeg laget min egen vri på oppskriften og kombinerte laksen med en tomat- avocadosalsa, limekrem og byggris, og det ble kjempegodt. Frisk og god hverdagsmat med smaker av lime, appelsin og koriander. Yum! Og sunt er det også! Til 2 personer trenger du:
Marinert Laks:
Ca. 500 g helt stykke laks
0,5 dl olivenolje
1 lime (saften)
1/2 appelsin (saften)
2 vårløk
1 ts kayennepepper
1 ts cumin
salt og pepper
3 båter hvitløk
byggris eller annen ris

Tomat- avocadosalsa:
15-20 cherrytomater
1 avocado
1/4 rødløk (1/2 hvis den er liten)
1 lime (saften)
2 ss grovhakket koriander

Limekrem:
1 boks snøfrisk kremost naturell
2-3 ss rømme
1-2 ss frisk koriander
1 lime (saften)
1. Laksen skal ligge i marinaden i minimum 15 minutter, så det første du starter med er å lage den. Ha olivenolje, appelsinsaft, limesaft, vårløk, hvitløk, kayennepepper, cumin og litt salt/pepper i en blender el. og kjør til du får en jevn blanding. Legg laksen i en ildfast form el.og hell marinaden over.
2. Mens laksen godgjør seg i marinaden kan du starte med salsaen og limekremen. For å lage salsa kutter du cherrytomater i to, rødløk i passe store biter og avocado i terninger. Grovhakk koriander og bland alt sammen i en bolle. Skvis over lime til slutt. Hvis du vil ha en sterkere salsa kan du kutte opp jalapeno eller rød chili og blande i også.
3. For å lage limekremen blander du snøfrisk og rømme sammen i en bolle. Ha i grovhakket koriander og smak til med lime, salt og pepper.
4. Kok byggris eller annen ris etter anvisning på pakken. Mens risen koker kan du begynne å steke den fedig marinerte laksen. Legg laksen med skinnsiden ned i stekepanna på middels høy varme. Stek laksen i 4-5 minutter på hver side til den har en fin stekeskorpe, men fortsatt er rosa og saftig i midten. Fordel litt av salsaen over laksen og server med byggris, limekrem og resten av salsaen. Velbekomme!

Comments