Greskinspirert kyllingform
- Silje Røkke
- 9. juni 2017
- 2 min lesing
Oppdatert: 4. juli 2022

For de av oss som ikke skal på sydentur i sommer kan det være en trøst å lage gode hverdagsmiddager med smaker som minner om Hellas og middelhavet :-) Dette er en kyllingrett stappfull av gode smaker fra middelhavsgrønnsaker, fetaost, soltørket tomat og oliven, og med tatziki som tilbehør kan man lett drømme seg bort til sydligere strøk. I tillegg tilberedes alt i samme form slik at det blir lite oppvask for deg etterpå. Til 2 personer trenger du:
2 kyllingfileter
150 g chrizo
4-6 poteter avhengig av størrelse
1 rød paprika
1/2 stor eller 1 liten gul løk
1/2 squash
150 g fetaost i terninger
150 g soltørket tomat i biter
100 g kalamata oliven
frisk basilikum
frisk rosmarin
salt/pepper
1 ts røkt paprika krydder
1/2 sitron (jeg brukte lime denne gangen for det var det jeg hadde tilgjengelig)
olivenolje
Tatziki:
1 agurk
3 dl gresk yoghurt
saften av 1/4 sitron
2 fedd hvitløk
salt/pepper

1. Sett ovnen på 200 grader. Start med å kutte poteter i båter, paprika i grove biter, squash i skiver som deretter deles i 4 og løk i tynne båter. Grovhakk frisk basilikum og rosmarin. Fordel grønnsakene og potetene jevnt utover en langpanne med bakepapir. Ringle litt olivenolje , krydre med salt og pepper, strø over de grovhakkede urtene og skvis over litt sitronsaft. Bland deretter godt sammen.
2. Krydre kyllingfiletene med salt, pepper og røkt paprika, og gni det godt inn over hele kyllingen. Lag plass til filetene i langpannen slik at de ikke ligger oppå grønnsakene. Pensle filetene med litt olivenolje på toppen. Skjær noen skiver av sitronen og legg oppå kyllingen. Sett deretter formen i ovnen i 40-45 min. Bland grønsakene og potetene litt innimellom.
3. Mens kyllingformen står i ovnen lager du tatzikien, hvis du ikke kjøper ferdig. Riv agurken på et rivjern og ha den over i en sil, slik at vannet fra agurken kan renne av. Finhakk hvitløk, og bland sammen med yoghurt. Smak til med salt, pepper og sitron, og ha agurken i til slutt.
4. Skjær chorizo i skiver på ca 0,5 cm og del disse i 4. Bland chorizoen sammen med fetaost, oliven og soltørket tomat. Fordel denne blendingen jevnt over kyllingformen når det er ca. 10 minutter igjen av steketiden. Håper det smaker! :-)
Comments