Pastasalat med jordbær og pestokylling
- Silje Røkke
- 15. juni 2017
- 1 min lesing

Hva er vel bedre på en fin sommerkveld enn en frisk pastasalat? Denne retten rask og enkel å lage, og er sommerlig og frisk. Noen synes kanskje det er rart å ha jordbær sammen med kylling og pasta, men de søte bærene gir ekstra god smak til salaten, og passer veldig godt sammen med den milde avocadoen og salt fetaost :-) Hvis du vil ha en kjøttfri salat, så er denne veldig god uten kylling også. Til 2 personer trenger du:
400 g grillet kylling
4 dl fullkornspasta
50 g småbladsalat
1 avocado
1/2-1 kurv med jordbær ettersom hva du synes passer
100 g fetaost
1/2 rødløk
1-2 ss balsamicoeddik eller creme de balsamico
2 ss pesto

1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Bland pesto sammen med den grillede kyllingen. Hvis du vil ha en lun salat så kan du varme kylling og pesto litt opp i en stekepanne.
2. Skjær avocado og rødløk i terninger og ha det i en stor bolle sammen med fetaost og småbladsalat. Skjær av toppen på jordbærene og del dem i to.
3. Når pastaen er ferdig heller du av vannet og blander den sammen med balsamico. Avkjøl pastaen så mye du ønsker. Jeg synes det er godt med litt lun salat, så jeg blandet i pastaen med en gang. Ha pasaten, pestokyllingen og jordbærene i salatbollen, og bland godt sammen. Spar gjerne noen friske jordbær som kan danderes på toppen slik at salaten ser ekstra tiltalende ut. Velbekomme :-)
Comments