top of page
Hei

Her finner du enkle og smakfulle retter som alle kan lage, og som forhåpentligvis gir deg litt inspirasjon og glede på kjøkkenet :-)

Velbekomme!

More >
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Skagenpasta med reker og krepsehaler

  • Silje Røkke
  • 29. juni 2017
  • 1 min lesing

Jeg er synes det er kjempegodt med hjemmelaget skagenrøre på brødskiva, spesielt nå på sommeren. I går fikk jeg fryktelig lyst på skagenrøre, men tenkte at det var litt stusselig med brødskiver til middag, og dermed oppstod denne skagenpastaen i stedet :-) Rask og velsmakende sommermat. Server gjerne sammen med hvitløksbrød eller en grønn salat. Til to personer trenger du:

  • 200 g reker

  • 200 g krepsehaler

  • 4 dl fullkornspasta

  • 2 ts lodderogn (toppede)

  • 3 charlottløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 dl hvitvin

  • 2-3 dl creme fraiche

  • fersk dill

  • sitron

  • kajennepepper

  • salt/pepper

  • smør til steking

1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Mens vannet koker finhakker du hvitløk og charlottløk.

2. Finn frem en stekepanne med høye kanter og fres charlottløk og hvitløk i smør på middels høy varme. Etter noen minutter har du i hvitvinen, og lar den koke inn til det er ca. halvparten igjen. Ha deretter i creme fraiche, og rør det godt sammen. Smak til sausen med salt, pepper og kajennepepper, og evt. litt sitronsaft.

3. Til slutt vender du reker, krepsehaler og lodderogn inn sausen. Rekene og krepsehalene skal kun i for å bli varme helt mot slutten. Ikke la dem surre med for lenge, for da blir de seige i konsistensen.

4. Bland den ferdige pastaen inn sammen med sausen og topp det hele med grovhakket/klippet dill og noen båter sitron. Velbekomme!

Comentários


bottom of page