Laks med ovnsbakte beter og sennepssaus
- Silje Røkke
- 2. okt. 2017
- 1 min lesing

Høsten er offisielt her, og da er det ekstra godt med varme deilige retter med høstens fantastiske råvarer. Rotgrønnsaker, frukt, bær, sopp og urter er noen av de råvarene som hører høsten til. I denne retten har jeg brukt ovnsbakte beter som tilbehør til laksen i stedet for ris eller poteter. Sunt og godt :-)
Til 2 personer trenger du:
400 g laksefilet
250 g beter (rødbeter, gulbeter, polkabeter)
1/2 sitron
2 fedd hvitløk
frisk timian
3 ss olivenolje, eller annen olje til steking
salt/pepper
Senepssaus:
2 dl creme fraiche
1/4 - 1/2 appelsin (sa)ften
3 ss grov sennep
1-2 ts dijon sennep
salt/pepper
frisk dill

1. Forvarm ovnen til 200 grader.
2. Rens betene og kutt dem i båter. Rens og finhakk hvitløk. Legg betene over i en ildfast form, og ha over olivenolje finhakket hvitløk, saften av en halv sitron. Krydre med salt og pepper, og strø over grovhakket timian. Bland godt sammen og sett formen inn i ovnen i ca. 40 min til betene er helt møre.
3. Mens betene står i ovnen klargjør du sausen. Bland sammen creme fraiche og sennep, og skvis over appelsinsaft, smak til underveis for å se hvor mye saft du vil ha oppi. Smak deretter til med salt, pepper og finhakket/klippet dill.
4. Legg laksefiletene i en ildfast form og hell sausen over. Sett formen inn i ovnen de siste 15-20 minuttene betene står i ovnen slik at alt er ferdig samtidig
Comments