Fennikelsuppe med ingefær, sitron og laks
- Silje Røkke
- 23. nov. 2017
- 1 min lesing

På kalde vinterdager er det perfekt med en suppe som varmer. I dag kan jeg friste med en deilig fennikkelsuppe med sitron, ingefær, l og hvitløk som passer perfekt sammen med laks :-) Til 4 personer trenger du:
ca. 600 g laksefilet
2 store fennikel
1 gul løk
3 fedd hvitløk
ca. 1ss fersk ingefær
saften av 1/4 sitron
1 ss hvitvinseddik
8 dl fiskekraft/fond/buljong
1,5 dl creme fraiche
ciabatta eller annet godtt brød
koriander (kan sløyfes)
1. Star bed å kutte opp løk, fennikel, hvitløk og ingefær i passe store biter. Det er ikke så nøye hvor store bitene er for alt skal satvmikses til slutt.
2. Kok opp vann til buljong eller fond hvis du bruker dette. Fres deretter løk og fennikel i stekepanne på middels/høy varme til løken er blank og mør. La hvitløken surre med de siste par minuttene, men pass på at den ikke bli svidd.
3. Ha grønnsakene, ingefær og creme fraiche i gryta sammen med fiskekraften, rør godt om og kok opp. La dette småkoke i ca. 10 min.
4. mens suppen koker kan du skjære laksefiletene i terninger og steke dem i pannen på middels høy varme. Laksen skal ha en fin stekeskorpe men fortsatt være litt rosa i midten.
5. Kjør suppen med stavmikser til du har fått en jevn og fin konsistens, smak deretter til med sitron, salt, pepper og hvitvinseddik.
6. ha lakseterningene oppi suppen og server. Pynt gjerne med litt fersk koriander på toppen, og server suppen med ciabatta eller et annet godt brød. Velbekomme!
Comentarios