top of page
Hei

Her finner du enkle og smakfulle retter som alle kan lage, og som forhåpentligvis gir deg litt inspirasjon og glede på kjøkkenet :-)

Velbekomme!

More >
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Fennikelsuppe med ingefær, sitron og laks

  • Silje Røkke
  • 23. nov. 2017
  • 1 min lesing

På kalde vinterdager er det perfekt med en suppe som varmer. I dag kan jeg friste med en deilig fennikkelsuppe med sitron, ingefær, l og hvitløk som passer perfekt sammen med laks :-) Til 4 personer trenger du:

  • ca. 600 g laksefilet

  • 2 store fennikel

  • 1 gul løk

  • 3 fedd hvitløk

  • ca. 1ss fersk ingefær

  • saften av 1/4 sitron

  • 1 ss hvitvinseddik

  • 8 dl fiskekraft/fond/buljong

  • 1,5 dl creme fraiche

  • ciabatta eller annet godtt brød

  • koriander (kan sløyfes)

1. Star bed å kutte opp løk, fennikel, hvitløk og ingefær i passe store biter. Det er ikke så nøye hvor store bitene er for alt skal satvmikses til slutt.

2. Kok opp vann til buljong eller fond hvis du bruker dette. Fres deretter løk og fennikel i stekepanne på middels/høy varme til løken er blank og mør. La hvitløken surre med de siste par minuttene, men pass på at den ikke bli svidd.

3. Ha grønnsakene, ingefær og creme fraiche i gryta sammen med fiskekraften, rør godt om og kok opp. La dette småkoke i ca. 10 min.

4. mens suppen koker kan du skjære laksefiletene i terninger og steke dem i pannen på middels høy varme. Laksen skal ha en fin stekeskorpe men fortsatt være litt rosa i midten.

5. Kjør suppen med stavmikser til du har fått en jevn og fin konsistens, smak deretter til med sitron, salt, pepper og hvitvinseddik.

6. ha lakseterningene oppi suppen og server. Pynt gjerne med litt fersk koriander på toppen, og server suppen med ciabatta eller et annet godt brød. Velbekomme!

Comentarios


bottom of page