top of page
Hei

Her finner du enkle og smakfulle retter som alle kan lage, og som forhåpentligvis gir deg litt inspirasjon og glede på kjøkkenet :-)

Velbekomme!

More >
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Blomkålsuppe med chorizo, timian og parmesan

  • Silje Røkke
  • 7. des. 2017
  • 2 min lesing

Her er en litt sprekere versjon av den gode gamle blomkålsuppa. Suppe er jo perfekt på kalde gufsne vinterkvelder, og denne suppen er både smakfull, mettende og lett å lage :-) Blomkålsuppa har en kremet og fin konsistens, og får selskap av den deilige spanske chorizopølsen, og blir toppet med deilig parmesan og timian. Til personer trenger du:

  • 1 Blomkål

  • 1 gul løk

  • 3 fedd hvitløk

  • 1-2 persillerot (se ann størrelsen, to små eller en stor)

  • 6 dl kyllingkraft/fond

  • 4 dl melk

  • ca. 1 dl creme fraiche

  • 2 ts hvitvinseddik

  • 200 g chorizo

  • frisk timian

  • salt/pepper

  • Ciabatta eller annet godt brød

1. Skyll blomkålen og skjær av noen små busker som skal brukes som garnityr (ca 100 g). Skjær resten av blomkålen i små biter og ha det over i en gryte eller stekepanne. Skjær løk, hvitløk og persillerot i små biter og ha det i sammen med blomkålen.

2. Fres grønsakene sammen med litt olje i gryta til løken er blank og mør. Ha deretter kyllingkraft og melk i gryta, bland sammen og kok opp. Suppa skal småkoke i ca 15 min

3. Mens suppa koker skjærer du chorizoen i skiver på ca 0.5 cm, og deler disse i 4. Stek chorizoen på middels høy varme sammen med blomkålbuskene som er igjen. Pølsebitene trenger ikke å steke så lenge, men bare til de får en fin stekeskorpe. Grovhakk en neve timian og bland det sammen med chorizomixen.

4. Når suppa er ferdig kokt kjører du den med stavmikser til den får en jevn og kremet konsistens. Smak til med salt/pepper, creme fraiche og hvivinseddik. Server suppen toppet med chorizomixen og litt revet parmesan, og gjerne med et godt brrød ved siden av :-) Velbekomme!

Comments


bottom of page