top of page
Hei

Her finner du enkle og smakfulle retter som alle kan lage, og som forhåpentligvis gir deg litt inspirasjon og glede på kjøkkenet :-)

Velbekomme!

More >
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Wok med kalkunkorv og søt chillisaus

  • Silje Røkke
  • 15. jan. 2018
  • 2 min lesing

Wok er en helt perfekt rett å lage hvis man vil ha sunn og god hverdagsmat som likevel går veldig kjapt å lage. Jeg synes det kan bli litt kjedelig med kylling og svin hver gang, så jeg er veldig glad i denne woken med kalkunkorv, som gir litt mer smak :) Grønnsaker kan man selvfølgelig bytte ut etter hva man liker, eller hva man har tilgjengelig i kjøleskapet. I denne woken bruker jeg søt chillisaus. Dette får man selvfølgelig kjøpt i butikken, men det er også enkelt å lage sin egen som smaker veldig godt. Sausen holder seg godt i kjøleskapet, så det er bare å lage en del saus når man har tid, så har man det stående når man trenger god saus til wok, vårruller, sjømat osv.

Til 4 personer trenger du:

  • 1 brokkoli

  • En boks babymais

  • sukkererter

  • 2-3 gulrøtter

  • 1 rødløk

  • 1 paprika

  • En pakke eggnudler eller woknudler

  • En kalkunkorv/falukorv

Sweet chilli saus:

  • 2 røde friske chilier

  • 3-4 fedd hvitløk

  • 2 dl sukker

  • 2,5 dl vann

  • 0,5 dl eddik (hvitvins- eller epleeddik)

  • 1 ts salt

  • 2 ss maizenna (ikke toppede)

  • 5 ss kaldt vann

1. Start med å lage sausen hvis du ikke kjøper i butikken. Sausen kan selvfølgelig også lages på forhånd.Ta stilken av chiliene og del dem i 3-4 biter. Hvis du vil ha sausen veldig mild, fjerner du frøene. Jeg gjorde ikke det men det ble ikke så veldig sterkt allikevel. Ha gjerne i en ekstra chilli eller to om du vil ha det enda sterkere.Skrell hvitløken og ha den, chilli, sukker, vann, eddik og salt i stavmikser el. og kjør til alt er most. Hell alt i en liten gryte og kok opp. La det småkoke noen minutter. Rør ut maizennaen i vannet og tilsett dette mens det koker. La sausen småkoke videre i 5-6 minutter, eller til den tykner. Hell sausen på rene glass. Når sausen er avkjølt, oppbevares den i kjøleskapet.

2. Kutt grønnsaker og pølse i biter slik at det er klart til å stekes. Skjær kalkunpølsa i skiver på ca. 1 cm, og del disse i 4. Kutt gulrøttene i skiver, paprika og løk i passe stor strimler, og del babymais og sukkererter i to. Brokkolien kuttes i passe store busker/terninger. Stilken på brokkolien kan også benyttes.

3. Kok nudler etter anvisning på pakken. Mens vannet koker steker du pølsebitene i en panne med høye kanter eller en wokpanne. Stek bitene til de blir de får en fin gyllen stekeskorpe. Dette tar bare et par minutter. Legg pølsebitene til side og ha mer olje i pannen. Ha i grønnsakene og stek disse på høy varme til i noen minutter. Husk å vende mye på grønnsakene underveis så de blir sprøe og gode.

4. Bland nudlene og pølsebitene sammen med grønnsakene og hell over litt sweet chilisaus. La det surre litt i pannen slik at alt er varmt. Da er retten klar til servering. Velbekomme!

Comments


bottom of page