One pot pasta med kylling og tomatsaus
- Silje Røkke
- 21. feb. 2021
- 2 min lesing
Oppdatert: 10. juni

Her kommer oppskrift på en enkel, men utrolig smaksrik pastarett med kylling. Den passer like bra til hverdag og helg, og er lett å lage til flere personer. Alt lages i samme gryte, og pastaen kokes rett i sausen. På den måten trekker pastaen til seg masse god smak samtidig som sausen blir ekstra fyldig og god. Mindre oppvask, mer smak! I denne oppskriften har jeg brukt spiseklar og ferdig krydret lårfilet av kylling. Da sparer jeg masse tid, og kyllingen har allerede en veldig god smak. Man kan selvsagt kjøpe lårfilet som man krydrer og steker på egenhånd også. Til 2-3 personer trenger du.
350 g spiseklar lårfilet av kylling (prior, røkt paprika)
4 dl penne fullkornspasta
1 rødløk
2-3 fedd hvitløk
1/2-1 rød chilli
1/2 squash
2 gulrøtter
6 soltørkede tomater
1-2 ss tomatpure
1 boks hermetiske tomater
5 dl kyllingkraft (jacobs)
1/2 glass fetaost (kan sløyfes, men det meste er jo bedre med litt fetaost!)
1/2 ts kanel
2 ss ketchup (kan sløyfes)
Salt/pepper
Creme fraiche til topping
Basilikum
1) Start med å kutte opp alle grønnsakene. Skjær gulrot, squash og løk i terninger. Finhakk hvitløk og chilli, og skjær soltørket tomat i små biter.
2) Ha litt smør/olje i en gryte på middels høy varme (ca. 7 av 10). Ha i løk, hvitløk og chilli, og fres til løken blir blank. Ha deretter i squash, gulrot og soltørket tomat og la det surre med et par minutter. Ha deretter i tomatpure, og la det steke litt til. Sørg for å vende på det ganske ofte så det ikke svir seg.
3) Ha hakkede tomater og kyllingkraft i kjelen. Bland sammen og kok opp. Ha deretter i pastaen og la den koke i sausen. Det krever ofte litt lengre tid enn det som står oppført på pakka, ca. 12-15 min. Sørg for å røre om innimellom så det ikke setter seg fast i bunn.
4) Hvis du bruker rå kylling kutter du den i biter, og steker i panna samtidig som pastaen koker.
5) Smak til med salt/pepper og litt kanel. Ha evt. i litt ketchup for å få en litt mer sødmefull og kraftig tomatsmak. Når det er ca. 3-5 minutter igjen av koketiden vender du inn kylling og fetaost i gryta.
6) Topp gryta med grovhakket basilikum. Ha gjerne litt creme fraiche eller rømme som topping, og server med noe godt i glasset :-) Velbekomme!
Comments