top of page
Hei

Her finner du enkle og smakfulle retter som alle kan lage, og som forhåpentligvis gir deg litt inspirasjon og glede på kjøkkenet :-)

Velbekomme!

More >
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Ovnsbakt middelhavstorsk med søtpotetstappe

  • Silje Røkke
  • 14. jan. 2021
  • 1 min lesing

Oppdatert: 4. juli 2022


ree


Her kommer oppskrift på en spennende og enkel torskemiddag, inspirert av smaker fra Middelhavet. En sunn og smakfull hverdagsmiddag! Her kan du selvsagt også variere grønnsakene ut ifra hva du liker, og hva du har tilgjengelig. Til 2-3 personer trenger du:


400 g torskefilet

1/2 squash

1 rødløk

3 fedd hvitløk

1 chili

1 lime

1 ss brunt sukker/sukrin gold eller honning

6-8 soltørkede tomater

8-12 cherrytomater

0,5 glass sorte oliven eller kalamata oliven

50 g fetaost

1 boks hakkede tomater

1 stor søtpotet

Basilikum

Smør/olje til steking

Salt/pepper



ree

1) Sett ovnen på 180 grader. Kok opp vann i en kjele. Skrell søtpoteten i mindre biter og ha dem i vannet. Kok til de er møre.


2) Når potetene koker skjærer du opp resten av grønnsakene. Skjær løken i strimler, fihakkhvitløk og chilli, skjær squash i skiver og del dem i 4, og del soltørket tomat i mindre biter.


3) Ha litt olje eller smør i en stekepanne, og fres løken på middels høy varme. Ha i brunt sukker eller honning slik at løken blir litt karamellisert. Ha deretter i chilli og hvitløk og la det surre med i noen minutter. Tilsett deretter soltørket tomat, squash og tomatpure, og stek i noen minutter til. Bland dette sammen med hakkede tomater, cherrytomater og oliven, og hell alt over i en ildfast form.


4) Krydre torskefiletene lett med salt/pepper og legg dem oppi sausen i den ildfaste formen. Strø over litt smuldret fetaost, og sett formen i ovnen i ca. 10-15 minutter.


5) Når potetene er møre, moser du dem, og smaker til med salt/pepper, smør og litt fløte/melk.


6) Når fiskeformen er ferdig strør du over litt grovhakket basilikum som topping og serverer sammen med søtpotetmosen. Håper det smaker!

Comentários


bottom of page