Ovnsbakt middelhavstorsk med søtpotetstappe
- Silje Røkke
- 14. jan. 2021
- 1 min lesing
Oppdatert: 4. juli 2022

Her kommer oppskrift på en spennende og enkel torskemiddag, inspirert av smaker fra Middelhavet. En sunn og smakfull hverdagsmiddag! Her kan du selvsagt også variere grønnsakene ut ifra hva du liker, og hva du har tilgjengelig. Til 2-3 personer trenger du:
400 g torskefilet
1/2 squash
1 rødløk
3 fedd hvitløk
1 chili
1 lime
1 ss brunt sukker/sukrin gold eller honning
6-8 soltørkede tomater
8-12 cherrytomater
0,5 glass sorte oliven eller kalamata oliven
50 g fetaost
1 boks hakkede tomater
1 stor søtpotet
Basilikum
Smør/olje til steking
Salt/pepper

1) Sett ovnen på 180 grader. Kok opp vann i en kjele. Skrell søtpoteten i mindre biter og ha dem i vannet. Kok til de er møre.
2) Når potetene koker skjærer du opp resten av grønnsakene. Skjær løken i strimler, fihakkhvitløk og chilli, skjær squash i skiver og del dem i 4, og del soltørket tomat i mindre biter.
3) Ha litt olje eller smør i en stekepanne, og fres løken på middels høy varme. Ha i brunt sukker eller honning slik at løken blir litt karamellisert. Ha deretter i chilli og hvitløk og la det surre med i noen minutter. Tilsett deretter soltørket tomat, squash og tomatpure, og stek i noen minutter til. Bland dette sammen med hakkede tomater, cherrytomater og oliven, og hell alt over i en ildfast form.
4) Krydre torskefiletene lett med salt/pepper og legg dem oppi sausen i den ildfaste formen. Strø over litt smuldret fetaost, og sett formen i ovnen i ca. 10-15 minutter.
5) Når potetene er møre, moser du dem, og smaker til med salt/pepper, smør og litt fløte/melk.
6) Når fiskeformen er ferdig strør du over litt grovhakket basilikum som topping og serverer sammen med søtpotetmosen. Håper det smaker!
Comentários