Salat på glass
- Silje Røkke
- 29. sep. 2023
- 1 min lesing

Jeg oppdaget denne trenden på sosiale medier, og var nødt til å kaste meg på! Jeg er veldig glad i salat til lunsj, men synes ofte ikke salaten er så delikat når den er laget noen dager i forveien. Her er den ultimate løsningen på dette! Ved å legge dresssing og vannholdige grønnsaker på bunn, og grønn salat på toppen så holden den seg fresh i kjøleskapet i flere dager. Dermed kan man lage lunsj for hele uka på søndag for eksempel. Det er selvsagt utallige varianter man kan lage. I denne versjonen har jeg laget en mexicanskinspirert salat med kylling. Til 4 glass trenger du:
400 g kyllingkjøttdeig
tacokrydder
2 pakker salatblanding eller f.eks isbergsalat hvis du vil gjøre det billigere
1-2 bokser mais
1 agurk
2 bokser cherrytomater
1 rødløk
1 glass fetaost
Salsa dressing:
4ss majones
4ss letttrømme eller kesam
4ss salsa (styrke etter smak)
2ts hvitvinseddik eller andre eddiktyper
salt/pepper
Ha litt olje i en stekepanne og stek kyllingkjøttdeigen på middels til høy varme. Ha i tacokrydder etter noen minutter. Stek til kjøttdeigen er gjennomstekt
Bland dressingen sammen i en liten bolle
Kutt rødløk, agurk og cherrytomat i passe store biter
Hell lik mengde dressing i bunnen av hvert glass. Ha deretter i kyllingkjøttdeig, fetaost, agurk og tomat. Ha i mais og rødløk over dette igjen, og topp det hele med salatblandingen.
Tips: Hvis du liker litt crunch i salaten din kan du legge noen tortillachips helt på toppen av glasset
Komentarze