top of page
Hei

Her finner du enkle og smakfulle retter som alle kan lage, og som forhåpentligvis gir deg litt inspirasjon og glede på kjøkkenet :-)

Velbekomme!

More >
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Join our mailing list

Never miss an update

Recent Posts
Archive
Search By Tags

Thaisuppe med pannestekt laks

  • Silje Røkke
  • 13. jan. 2021
  • 2 min lesing

Oppdatert: 4. juli 2022

Her kommer oppskrift på en deilig og sunn thaisuppe. Full av masse god smak og akkurat passe sterk :-) Perfekt på kalde januardager! Til 2-3 personer trenger du:


500 g laksefilet

3 gulrøtter

1 liten eller 1/2 stor søtpotet

1 gul løk

1 appelsin (saften)

3 fedd hvitløk

1 ss revet ingefær

3 toppede teskjeer red curry paste

5 dl kyllingkraft (jeg brukte den fra jacobs)

Smør/olje til steking

Salt/pepper

litt akasie honning (kan sløyfes)

Koriander til topping

Yoghurt eller rømme til topping



ree


1) Sett ovnen på 200 grader. Skjær gulrøtter og søtpotet i terninger og legg dem i en ildfast form. Krydre med salt/pepper, ringle over litt olivenolje og litt honning hvis du har. Bland godt sammen og sett i ovnen i ca. 20 min til søtpoteten blir litt gylden og mør.


2) Skjær løk i biter, finhakk/riv hvitløk og ingefær. Ha dette over i en gryte/kjele. Stek i litt smør eller olje på middels høy varme i noen minutter til løken blir blank. Ha deretter oppi red curry paste og la det surre et par minutter til. Hell deretter i kyllingkraft og saften av appelsin og kok opp.


3) Når søtpotetene/gulrøttene er ferdig har du dem oppi gryta med resten av suppen (spar gjerne på noen biter til å ha som topping). Kjør med stavmikser til det blir en jevn konsistens eller ha alt i en blender. Smak til med evt. mer curry paste, salt, pepper. Eller bland inn litt yoghurt hvis du vil ha den mildere.


4) Krydre laksefilet med salt og pepper. Ha litt smør i stekepanna, og stek laksen på middels høy varme i et par minutter på hver side. Laksen er ferdig når den har fin stekeskorpe på begge sider, men fortsatt er litt saftig og rosa i midten.


5) Skjær laksen i skiver og server den oppi suppa. Strø gjerne over koriander og litt yoghurt som topping. Kan også serveres med f.eks nanbrød ved siden av.


Velbekomme!



-

Kommentarer


bottom of page