Thaisuppe med pannestekt laks
- Silje Røkke
- 13. jan. 2021
- 2 min lesing
Oppdatert: 4. juli 2022
Her kommer oppskrift på en deilig og sunn thaisuppe. Full av masse god smak og akkurat passe sterk :-) Perfekt på kalde januardager! Til 2-3 personer trenger du:
500 g laksefilet
3 gulrøtter
1 liten eller 1/2 stor søtpotet
1 gul løk
1 appelsin (saften)
3 fedd hvitløk
1 ss revet ingefær
3 toppede teskjeer red curry paste
5 dl kyllingkraft (jeg brukte den fra jacobs)
Smør/olje til steking
Salt/pepper
litt akasie honning (kan sløyfes)
Koriander til topping
Yoghurt eller rømme til topping

1) Sett ovnen på 200 grader. Skjær gulrøtter og søtpotet i terninger og legg dem i en ildfast form. Krydre med salt/pepper, ringle over litt olivenolje og litt honning hvis du har. Bland godt sammen og sett i ovnen i ca. 20 min til søtpoteten blir litt gylden og mør.
2) Skjær løk i biter, finhakk/riv hvitløk og ingefær. Ha dette over i en gryte/kjele. Stek i litt smør eller olje på middels høy varme i noen minutter til løken blir blank. Ha deretter oppi red curry paste og la det surre et par minutter til. Hell deretter i kyllingkraft og saften av appelsin og kok opp.
3) Når søtpotetene/gulrøttene er ferdig har du dem oppi gryta med resten av suppen (spar gjerne på noen biter til å ha som topping). Kjør med stavmikser til det blir en jevn konsistens eller ha alt i en blender. Smak til med evt. mer curry paste, salt, pepper. Eller bland inn litt yoghurt hvis du vil ha den mildere.
4) Krydre laksefilet med salt og pepper. Ha litt smør i stekepanna, og stek laksen på middels høy varme i et par minutter på hver side. Laksen er ferdig når den har fin stekeskorpe på begge sider, men fortsatt er litt saftig og rosa i midten.
5) Skjær laksen i skiver og server den oppi suppa. Strø gjerne over koriander og litt yoghurt som topping. Kan også serveres med f.eks nanbrød ved siden av.
Velbekomme!
-









Kommentarer